Briose cu branza si struguri

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Sep 2016 | 3693 vizualizari

 

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza pufoasa cu smantana si struguri.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 100 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 5-6 linguri de faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • 2 linguri vin;
  • 2 lingurite cacao;
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml lapte;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 1 lingura cu varf cu faina;
  • 50 g Rama Maestro 70% grasime;
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida;
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco;
  • Cacao;
  • pentru decor:
  • Stafide, struguri, bomboane decorative
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza si struguri:

Se preincalzeste cuptorul.

Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.

Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 14 briose.

 

Crema de vanilie:

Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

 

Asamblat si Ornat:

Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.

Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.

 

 

Pofta Buna!

 

Timp total: 2h 30min

Portii: 14

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

22.09.2016, 13:52

Daniela, multumesc mult!

Bya Ralu 1

02.10.2016, 20:13

ce faine sunt

Ancutsa 1

02.10.2016, 20:48

Multumesc, Bianca, ma bucur ca ti-au placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval