Briose cu busuioc si telemea

de RalucaIrina in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 1769 vizualizari

 

Aceasta este o reteta de pe blogul personal, sub-stele.blogspot.com :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca faina de grau (100 g)
  • 1 ceasca faina de porumb (100 g)
  • 1 ou
  • un buchetel de busuioc
  • 100 ml lapte
  • 200 g telemea
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare, piper, ierburi Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu busuioc si telemea:

1. Se incinge cuptorul la foc mediu. Intr-un bol mare se amesteca faina de grau si de porumb cu praful de copt, busuiocul tocat si telemeaua rasa (se pastreaza putina telemea rasa pentru la urma).


2. Separat se bate oul bine cu laptele si uleiul si se adauga in bolul cel mare. Se amesteca toate sa nu fie cocoloase si sa se omogenizeze. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi Provence (sau orice alte arome preferate). Aluatul rezultat trebuie sa fie moale.


3. Se ung formele cu ulei (sau unt, sau se foloseste hartie speciala).Cu lingura se umple fiecare forma de briose.


4. Se presara peste fiecare cate putina telemea si sa lasa la cuptor 10-15 minute. Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa la racorit minim 5-10 minute.Dupa ce s-au racorit se scot foarte usor din forma , se servesc ca atare.


 

TIPS-URI

1

Se recomanda busuiocul proaspat pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu busuioc si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

24.05.2011, 19:30

bine ai venit frumoase briose...si desigur, gustoase!

RalucaIrina 1

25.05.2011, 15:25

Va multumesc

mamaieelena 1

25.05.2011, 16:49

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu salam