Briose cu cacao si umplutura de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Aug 2014 | 2115 vizualizari

 

Am incercat reteta doamnei Lia Maria, careia ii multumesc... sunt cele mai bune briose gustate de mine vreodata!

 

INGREDIENTE

Briose:

  • 200 gr. smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 150 gr. zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina alba
  • 1 sticluta esenta de rom

Umplutura de cocos:

  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar tos
  • 100 gr. fulgi de cocos

Glazura si decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca vegetala
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao si umplutura de cocos:

Pentru inceput preparam umplutura/crema de cocos: mixam albusurile cu un praf de sare si 12 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi fulgii de cocos si lasam umplutura deoparte pana ne ocupam de aluatul pentru briose.


Amestecam ouale intregi+cele doua galbenusuri cu zaharul, untul la temperatura camerei, praful de copt, esenta de rom, smantana, pudra de cacao la viteza mare a mixerului pentru cel putin 10 minute, pana obtinem un amestec cremos.


Adaugam apoi faina, mixam in continuare, avand grija sa reducem viteza.


Asezam in forme de silicon hartiutele de briose, punem in fiecare forma cate o lingura de amestec obtinut, apoi cate o lingurita plina de crema/umplutura de cocos iar la final acoperim crema cu alta lingura de amestec de cacao pentru briose.


Dam tava cu formele la cuptor pentru cca 25 minute, cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 grade iar la copt setam functia coacere cu ventilatie.


Dupa cele 25 minute scoatem briosele din cuptor, le lasam la racorit si le glazuram cu ciocolata topita in 4-5 linguri de frisca vegetala, apoi decoram cu bombonele colorate si dupa ce se intareste glazura servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si umplutura de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lavinia 1

20.08.2014, 13:49

frumoase si bune

Rocsi 1

26.08.2014, 18:20

Delicioase si aromate!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si nuca de cocos