Briose cu cacao si umplutura de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Aug 2014 | 6251 vizualizari

 

Am incercat reteta doamnei Lia Maria, careia ii multumesc... sunt cele mai bune briose gustate de mine vreodata!

 

INGREDIENTE

Briose:

  • 200 gr. smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua intregi
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 150 gr. zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr. faina alba
  • 1 sticluta esenta de rom

Umplutura de cocos:

  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar tos
  • 100 gr. fulgi de cocos

Glazura si decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca vegetala
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao si umplutura de cocos:

Pentru inceput preparam umplutura/crema de cocos: mixam albusurile cu un praf de sare si 12 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi fulgii de cocos si lasam umplutura deoparte pana ne ocupam de aluatul pentru briose.

Amestecam ouale intregi+cele doua galbenusuri cu zaharul, untul la temperatura camerei, praful de copt, esenta de rom, smantana, pudra de cacao la viteza mare a mixerului pentru cel putin 10 minute, pana obtinem un amestec cremos.

Adaugam apoi faina, mixam in continuare, avand grija sa reducem viteza.

Asezam in forme de silicon hartiutele de briose, punem in fiecare forma cate o lingura de amestec obtinut, apoi cate o lingurita plina de crema/umplutura de cocos iar la final acoperim crema cu alta lingura de amestec de cacao pentru briose.

Dam tava cu formele la cuptor pentru cca 25 minute, cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 grade iar la copt setam functia coacere cu ventilatie.

Dupa cele 25 minute scoatem briosele din cuptor, le lasam la racorit si le glazuram cu ciocolata topita in 4-5 linguri de frisca vegetala, apoi decoram cu bombonele colorate si dupa ce se intareste glazura servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si umplutura de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri glazurate