Placinta de dovleac

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Dec 2010 | 14993 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat din Silvia Jurcovan.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 650 g Faina
  • 400 g Iaurt
  • 200 ml Ulei
  • 100 g Zahar
  • 1 Plic praf de copt
  • 1/2 linguritza sare
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura
  • 2 kg Dovleac
  • 200 g Zahar
  • 100 g Unt
  • 1 Praf sare
  • 1 Plic vanilie
  • Zeama de la o jumatate de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Intai se prepara umplutura ca sa aibe timp sa se raceasca.


Dovleacul se curatza de semintze si coaja si de pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratitza.NU SE PUNE APA.


Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Camd zeama formata a scazut de tot se amesteca cu zeama de lamie, se ia de pe foc si se lasa la racit.


Faina se amesteca cu praful de copt.


Celalalte ingrediente se amesteca intr-un vas 3-4 min. pana ce se omogenizeaza iaurtul cu uleiul. Se adauga si faina si se amesteca intai cu lingura iar apoi se framanta cu mana pana se incorporeaza faina.


Aluatul se imparte in doua partzi pt cele doua foi.


Se intinde o foaie de dimensiunea tavii si pune in tava neunsa.


Se preseaza si se intinde cu mana si se intzeapa cu furculitza din loc in loc pe toata suprafatza.


Se pune umplutura de dovleac si se repartizeaza uniform.


Se intinde si foaia a doua se pune peste umplutura, se preseaza ushor si se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza din loc in loc.


Se introduce in cuptor la 220 de grade C timp de 50-60 de min. pana se rumeneste frumos.


Dupa ce se raceste se taie bucatzi si se pudreaza cu zahar pudra si scortzisoara daca va place.


POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

MotanLaOale 1

21.11.2011, 13:16

Bya Ralu 1

02.06.2013, 13:14

bun bun

MotanLaOale 1

02.06.2013, 13:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu branza
  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide