Briose cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 8 Oct 2012 | 7748 vizualizari

 

...si alune de padure la alegere, pentru cine doreste, pufoase, super ciocolatoase deci delicioase!!!! Se topesc rapid de pe platou :)))))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 ml apa
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 1 ciocolata neagra( 75 % cacao)
  • 1 ciocolata cu lapte si alune ( Milka noisette e perfecta)
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri zahar brun
  • vanilie( extract, pudra sau ce are fiecare)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Punem intr-un vas pe foc apa si in ea adaugam untul taiat cubulete si ciocolata, lasam sa se infierbante amestecand bine si topim in el, ciocolata, vom obtine o crema destul de legata, in care punem si zaharul, vanilia, apoi cacaoa, vom amesteca din nou foarte bine.


Punem crema la mixer si mixam pentru 5 minute , va incepe sa se ingroase.


Adaugam ouale pe rand, apoi turnam faina, sarea si praful de copt. Crema devine densa si foarte ciocolatoasa.


Pentru cine alege varianta cu alune, adauga in compozitie sau intr-o parte din ea, o lingura de alune de padure fin macinate.( recomand alunele de padure crude de la Fine Food care sunt o nebunie)


Incingem cuptorul la 180 de grade. Punem in forme briosele si le coacem in jur de 15 sau 20 de minute, nu mai mult, vom face testul cu scobitoarea.


Le lasam la racit si le servim cu placere....la o cafea, la micul dejun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

09.10.2012, 08:48

sunt pentru mine?

La Ancuta 1

09.10.2012, 09:15

ce bine ar merge langa cafeluta mea

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:31

deliciosssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti