Briose cu ciocolata

de miremirc in Prajituri, 14 Dec 2012 | 6225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 80 g zahar pudra
  • 25 g unt
  • 125 ml lapte esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 75 g ciocolata alba
  • Decor : 2 lgt zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Topim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita.

Adaugam oul si esenta de vanilie, laptele la temperatura camerei si faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.

La final adaugam ciocolata alba taiata bucatele .

Omogenizam cu grija compozitia, apoi o turnam in 9 forme de briose.

Coacem briosele, in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-au copt. Imediat cum le-am scos din cuptor, presaram peste ele zahar pudra.

 Lasam briosele sa se raceasca in forme cateva minute, apoi le transferam pe un gratar. Le putem servi caldute sau reci, dupa preferinta fiecaruia :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (19)

mena29 1

15.12.2012, 22:56

Corinuta 1

15.12.2012, 23:55

foarte frumoase!

MonaMimi 1

16.12.2012, 12:14

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata