Briose cu ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 1 Dec 2016 | 5665 vizualizari

 

Best briose ever! In genul brioselor americane.
Ca tot e ziua Romaniei :))))

 

INGREDIENTE

  • 60 gr ciocolată neagră
  • 50 gr unt
  • 1 gălbenus de ou de găină
  • 2 lg lapte praf
  • 2 lg lapte dulce
  • 120 gr făină albă de grâu
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 albușuri de ou de găină
  • 1 praf sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 pliculeț cu zahăr cu rom
  • pepite/fulgi de ciocolată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează.

Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează.

Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată. Aici eu am suplimentat cu 2 linguri de lapte de vacă, mi s-a părut cam densă compoziția și nu reușeam să o omogenizez.

Albușurile se bat spumă, cu un praf de zahăr. Când devin albe și dense, se adaugă zahărul cu rom. Se mai mixează puțin. Se încorporează în compoziția de făină. Se adaugă și pepitele sau fugii de ciocolată.

Se pregătesc 6 forme de brioșe, se umplu 3/4 din capacitate, se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 25 minute.

Vor crește frumos și vor avea o aromă minunată.

Se scot după ce s-au copt și se lasă la temperat în forme. Se savurează cu mare poftă!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

03.12.2016, 22:47

ce faine sunt

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:18

bune!

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:15

Doua doresc !!! Doar asa de proba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si banane fara coacere