Briose cu ciocolata si budinca de vanilie by Rocsi

de ionela84 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 2775 vizualizari

 

Multumesc pt reteta e un adevarat deliciu>:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 ciocolata
  • 150 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 2 lg cacao
  • 170 g faina
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • Pt budinca:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 700 ml lapte
  • vanile
  • 150 g zahar
  • 100 g amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si budinca de vanilie by Rocsi:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc,adaugam iaurtul si mixam bine,apoi uleiul,ciocolata topita amestecand bine .

Punem cacaua ,faina in ploaie,praful de copt si apoi esenta de rom

Umplem pe trei sferturi  formele pt briose si le fdam la cuptorul preincalzit pt cca 20 min foc mediu

Punem la fiert 500 ml lapte.

Mixam gelbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam incet amidonul si restul 200 ml de lapte rece.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam in fir subtire amestecul de ou si amidon amestecand energic, lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa amestecand. Cat inca e caldut adaugam untul si vanilia si amestecam bine

Scoatem briosele din forme si le lasam sa se raceasca,le scobim usor si apoi le umplem cu budinca de vanilie

Hmmm delicioase

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si budinca de vanilie by Rocsi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si stafide