Briose cu cirese si fulgi de migdale

de anca_rm in Dulciuri, 12 Iul 2016 | 304 vizualizari

 

 


Imi era dor de niste briose pufoase si aromate asa ca am incercat varianta cu cirese .


 


 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150ml iaurt de capra
  • 50 ml ulei
  • 5 linguri de zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr fulgi migdale
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 8-9 linguri faina
  • cirese (cate 1-2 bucati pt fiecare briosa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cirese si fulgi de migdale:

Intr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul .

Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam in compozitie iaurtul , sucul de lamaie ,faina si cacao  si omogenizam bine . Urmatoarele ingredient care vor fi puse in compozitie sunt praful de copt si uleiul .

Omogenizam .

Impartim aluatul in forme de briose , cate doua linguri de aluat intr-o forma. In mijlocul fiecareia punem 1 sau 2 cirese (difera de marimea formelor si de marimea cireselor) . Presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute sau pana cand iese scobitoarea curate .

Mie mi-au iesit 14 bucati .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu cirese si fulgi de migdale-0
Briose cu cirese si fulgi de migdale-1
Briose cu cirese si fulgi de migdale-2
Briose cu cirese si fulgi de migdale-3
Briose cu cirese si fulgi de migdale-4
Briose cu cirese si fulgi de migdale-5

COMENTARII (9)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

12.07.2016, 11:26

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

12.07.2016, 12:38

ce bune sunt!

Rocsi

Rocsi 1

13.07.2016, 21:26

Ce mult imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!