Briose cu crema de ananas

de mirela0911 in Prajituri, 21 Ian 2015 | 4475 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas crema de la tort, am zis sa fac niste briose pe care le-am motzat cu crema de ananas.

 

INGREDIENTE

  • Pt. briose:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 g sana
  • 300 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt.crema:
  • 1/2 compot ananas
  • 1/2 plic gelatina
  • 150 ml frisca
  • 2 lg zahar
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ananas:

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana ce acesta se topeste. Se pune alternativ cate un pic de ulei si sana, amestecand dupa fiecare. Se adauga coaja rasa de lamaie iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. 

Cu aceasta compozitie umplem 3/4 din formele de briose si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra (trec testul cu scobitoarea).

Crema: Se pune gelatina la hidratat in apa. Se scurge ananasul de sirop. Se dau bucatile de ananas la robot. Zeama de la compot se incalzeste putin, topim zaharul apoi adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se dizolva. Se toarna siropul peste bucatile de ananas si se mixeaza putin impreuna. Se bate frisca apoi se omogenizeaza impreuna cu ananasul.

Dupa ce s-au racit briosele se orneaza deasupra cu crema de ananas apoi se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti