Briose cu crema de ananas

de mirela0911 in Prajituri, 21 Ian 2015 | 1435 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas crema de la tort, am zis sa fac niste briose pe care le-am motzat cu crema de ananas.

 

INGREDIENTE

  • Pt. briose:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 g sana
  • 300 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt.crema:
  • 1/2 compot ananas
  • 1/2 plic gelatina
  • 150 ml frisca
  • 2 lg zahar
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ananas:

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana ce acesta se topeste. Se pune alternativ cate un pic de ulei si sana, amestecand dupa fiecare. Se adauga coaja rasa de lamaie iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt.


Cu aceasta compozitie umplem 3/4 din formele de briose si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra (trec testul cu scobitoarea).


Crema: Se pune gelatina la hidratat in apa. Se scurge ananasul de sirop. Se dau bucatile de ananas la robot. Zeama de la compot se incalzeste putin, topim zaharul apoi adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se dizolva. Se toarna siropul peste bucatile de ananas si se mixeaza putin impreuna. Se bate frisca apoi se omogenizeaza impreuna cu ananasul.


Dupa ce s-au racit briosele se orneaza deasupra cu crema de ananas apoi se servesc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ianculubita 1

22.01.2015, 09:47

Buneeee!!

mirela0911 1

22.01.2015, 09:50

Da Mihaela
Mulțumesc d-na Lulu

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 14:13

oricand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata