Briose cu dovlecel si nuca - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 30 Mar 2012 | 1987 vizualizari

 

Inspirata din reteta de Pancakes cu mere a lui Miremirc.......pancakes vroiam sa fac dar m-am razgandit si am facut briose.......au iesit fff bine ..chiar nu ma asteptam sa iasa asa bine.... Am facut cu dovlecel pt ca ai mei mofturosi nu papa dovlecel...abia daca il vor in ciorba....puteam face gogosi, dar prajite, ....mmmm...asa ca au iesit briose.... Reteta este usor modificata la gramaj.....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 300 gr apa (nu am avut lapte de soia)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri pline miere
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 1 dovlecel curatat si ras mare
  • 100 gr nuci rupte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovlecel si nuca - de post:

- amestecam faina cu zaharul vanilat sare, bicarbonat, apoi punem apa, uleiul, coaja de lamaie si mierea, iar la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare dar nu stors.


- tapetam formele de briose cu hartii speciale sau de copt si turnam cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare forma dar sa nu depaseasca 3/4 din forma


- deasupra punem mieji de nuca rupti mai mari, mai mici dupa preferinta si dam la cuptor la 180C pentru 30-40 min facem testul cu scobitoarea si vedem daca s-au copt

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovlecel si nuca - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sim0na 1

30.03.2012, 20:23

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:42

Iri te rog sa servesti! Iti dau si un ceai, cafea...!

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:42

Motan, Simona,va multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose de post cu must, in si ciocolata neagra