Briose cu goji si catina--reteta fara gluten

de adnia in Prajituri, 7 Apr 2013 | 1509 vizualizari

 

Daca tot suntem la capitolul briose, va prezint minunatele mele briose cu goji berries si catina deshidratata de mine. Am incercat sa reunesc ideile pt. o alimentatie sanatoasa, asadar sa incorporez niste superalimente (cum sunt goji si catina), dar in acelasi timp si sa intrunesc calitatile unei alimentatii fara gluten (atat pt. persoanele care sufera de celiachie, cat si celorlalti---stiati ca aprox. 1/3 din populatie sufera de anumite grade de intoleranta la gluten, fara sa stie acest lucru?).

 

INGREDIENTE

  • Iata, deci, cum am creat aceste micute si delicioase briose:
  • Pt 6 bucati avem nevoie de:
  • -1 ou
  • -40 gr. zahar
  • -muuulta scortisoara (reteta prevede cca 1 lingura, dar eu am pus mai multa, pt ca ne place mult)
  • -125 ml lapte
  • -50 gr unt moale
  • -150 gr. faina de orez in amestec cu faina de cocos si de migdale (obtinute prin macinarea ingredientelor in rasnita de cafea)
  • -1 lingurita praf de copt (de preferat este cel cu tartrat de potasiu, special pt. acest tip de retete--daca nu aveti, e bun si cel obisnuit)
  • -1 lingura fructe de catina deshidratate din toamna
  • -1 lingura goji berries
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu goji si catina--reteta fara gluten:

Am mixat toate ingredientele rapid intr-un castron, apoi am turnat totul in tava pregatita din timp (tapetata cu hartiutele speciale)...dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar amestecat cu scortisoara. Sunt o minune!

Enjoy!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu goji si catina--reteta fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu goji si catina--reteta fara gluten-0
Briose cu goji si catina--reteta fara gluten-1

COMENTARII (13)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

07.04.2013, 19:41

Bune si aspectoase!!

diaconta

diaconta 1

07.04.2013, 20:13

Interesant

Sim0na

Sim0na 1

08.04.2013, 14:30

Place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!