Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

de merisor in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 820 vizualizari

 

Sincera sa fiu, am avut intentia sa prepar niste cornuri, dar apoi le-am transformat in niste briose, pentru a mai scurta din timp.
Nu stiu daca denumirea de briose chiar se potriveste, avand in vedere ca sunt preparate din aluat usor dospit, dar pentru ca le-am copt in formele de briose, m-am gandit sa le denumesc dupa forma pe care o au.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 g unt(82 %)
  • 50 g mascarpone
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 plic garant pentu aluaturi dospite
  • 600 g faina
  • sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru umplut:
  • 100 g unt(82%)
  • 100 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar clasic
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone, scortisoara si mac:

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru.


Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.


Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si omogenizam.


Adaugam laptele caldut, apoi incorporam treptat faina, mai intai pe cea cu agentul de crestere, apoi pe cealalta.


Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


Lasam aluatul la odihnit aproximativ 15 minute.


Pentru umplutura, frecam untul cu mascarponele si tot zaharul, adaugam si scortisoara, atat cat sa obtinem aroma dorita. Eu am mai plusat si scortisoara simpla, pentru a intensifica aroma.


Impartim aluatul in doua si intindem doua foi pe care le ungem cu compozitia de umplutura, apoi le rulam, nu prea strans, le asezam int-o tava si le dam la frigider pentru 15-20 de minuet, acoperite cu o folie alimentara. Eu am mai decupat rulourile in altele doua, dupa dimensiunile tavilor.


Scoatem apoi rulourile de la rece, le portionam asa incat sa incapa in formele de briose, le ungem pe deasupra cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si le presaram cu mac.


Le dam la cuptor pentru 35-40 de minuete, la 180 de grade.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina, poate varia in functie de tipul ingredienteleor folosite. Nu se va amesteca de la inceput, toata cantitatea cu garantul pentru aluaturi dospite, pentru ca nu vom sti cu precizie cata inghite aluatul.

2

Mascarponele, l-am adaugat pentru a mai estompa din gustul untului, care nu-i chiar pe placul nostru, folosit in exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone, scortisoara si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

dantes 1

11.11.2015, 07:50

Super!

merisor 1

11.11.2015, 08:06

Asa patesc de multe ori, Mihaela )

merisor 1

11.11.2015, 08:06

Multumesc, Dantes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mascarpone