Briose cu merisoare si ciocolata Bounty

de alinutza1983 in Prajituri, 26 Mai 2011 | 1812 vizualizari

 

Am luat reteta de pe blogul Danei- Dana2Dor..dar am operat eu cateva mici modificari...:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • o lingurita si jumatate praf de copt
  • 1/2 cana merisoare uscate
  • 2 bucatele baton ciocolata bounty - taiata in cubulete
  • 1 lingurita coniac
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • PENTRU DECORARE:
  • creioane de la Dr. Oetker
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu merisoare si ciocolata Bounty:

1. Cat timp stau merisoarele bine mersi intr-o baita de apa calduta in amestec cu niste coniac, vom pregati aluatul; mixam bine de tot untul cu zaharul, astfel incat sa rezulte o spuma, apoi incepem sa incorporam ouale, unul cate unul ( pana la ultimul), adaugam faina ( cernuta in prealabil ) + praful de copt, aromele ( vanilia si coaja de lamaie rasa) si gata....asta e tot! simplu ca buna ziua, nu?


2. Peste acest aluat cremos se vor bune ulterior si bucatelele de ciocolata bountysi merisoarele hidratate ( dar scurse de apa pe un servet de bucatarie); aluatul se pune in formele de briose doar pana la jumatatea foemei ( vor creste la copt ) si se lasa la cuptor cca 15- 20 min ( la foc mediu)!



nota: eu am folosit forme de silicon - in forma de stelute si nu a fost nevoie sa le ung sau sa le pregatesc altfel...dar ptr formele normale acestea se ung cu ulei si se capitoneaza cu hartiute speciale de muffins!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu merisoare si ciocolata Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

kiki 1

27.05.2011, 12:46

ce bine arata

ionela2682 1

27.05.2011, 13:42

LUK 1

27.05.2011, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de castraveti murati

ieri la 13:43

Desert briose cu ciocolata

de Ancutsa 5

pe 19.06 la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata