Briose cu merisoare si lamaie

de Tuxedo in Prajituri, 6 Apr 2013 | 3792 vizualizari

 

Aceste briose le-am facut cu ceva timp in urma si sunt foarte usoare, necostisitoare si rapide. Sunt numai bune la micul dejun sau cand avem pofta de un snack.

Fulgii de migdale le fac un pic crocante si bineinteles mai aratoase :-) . Daca nu avem merisoare putem folosi si alte fructe confiate dar taiate bucatele mici.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit ca unitate de masura o cana de 250 ml
  • 2 cani faina alba
  • 1 cana si 1/4 zahar
  • 3/4 cana lapte dulce
  • 2 oua
  • 1/4 cana zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • un praf de sare
  • 1 cana merisoare confiate (uscate sau chiar proaspete)
  • fulgi de migdale (optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu merisoare si lamaie:

Modul de preparare este foarte simplu.


In primul rand cernem faina si praful de copt si le amestecam intr-un castron.


In alt bol mai inalt mixam foarte bine oualele cu zaharul pana se albesc.


Adaugam uleiul, laptele, zeama de lamaie si praful de sare si amestecam bine pana se incorporeaza.


Punem in ploaie faina cu praful de copt si mixam pana se omogenizeaza compozitia.


Punem si merisoarele (cranberries) si apoi turnam in forme de briose in care am pus cate o hartiuta speciala. Daca avem forma de silicon nu mai avem nevoie de hartiute. Deasupra punem fulgi de migdale.



Coacem la foc mediu pana cand se rumenesc usor. Incercam cu un betisor si daca va iesi curat inseamna ca sunt gata.


Sunt foarte gustoase si merg super langa o cafea

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu merisoare si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

06.04.2013, 21:47

Ce pufoase

Bunica 1

06.04.2013, 22:23

laura_n 1

07.04.2013, 11:43

foarte bune cu merisoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti