Briose cu mure si topping de crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Mar 2011 | 2035 vizualizari

 

Le-am facut pentru ziua mea, culoarea toppingului a fost aleasa de baiatul drag: "Sa-i surprindem putin" :))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 3/4c faina
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lgt praf de copt
  • 1 1/4c zahar
  • 1 lgt ghimbir ras
  • 2/3c smantana
  • 1/2c ulei
  • 1 lg miere
  • 2 oua
  • 100gr mure
  • zahar pudra pentru presarat

Pentru topping:

  • 200ml frisca
  • 200gr crema de branza
  • colorant alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mure si topping de crema de branza:

Briose:


Pregatim tava de muffins si incingem cuptorul la 190C.


Amestecam bine faina, praful de copt si sarea. Mixam ouale cu zaharul pana creste volumul si se deschid la culoare, apoi adaugam mierea, uleiul, smantana si ghimbirul. Inglobam ingredientele uscate in amestecul de oua si mixam pe viteza mica doar atat cat sa scapam de cocoloase de faina, apoi adaugam si murele amestecand cu lingura.


Umplem pe 3 sferturi fiecare forma de briose si presaram zahar pudra. Tinem tava la cuptor pana cand briosele trec testul scobitorii.


Topping:


Batem frisca pana se intareste bine, apoi adaugam crema de branza si amestecam bine. Coloram dupa preferinte (sau nu :p).

 

TIPS-URI

1

Nu am mai pus zahar si in topping pentru ca ar fi fost prea dulci.

2

Murele s-au ascuns asa bine in aluat, ca nu am reusit sa le pozez :) si nu am prins niciuna in curs de disparitie intr-o gura lacoma :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mure si topping de crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 11:19

bune bune

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:53

adry88 1

11.06.2011, 17:09

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si jeleu de visine