Desert prajitura saseasca cu branza dulce

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Apr 2014 | 39234 vizualizari

 

Crisulina este de vina ca m-a pus la munca! :)))) Si uite asa, incet, incet am ajuns si la reteta cu numarul 450, alaturi de voi!

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 3 linguri zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
  • 100 g stafide
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte.


Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie.


Se tapeteaza cu unt o tava (sau forma) si se intinde grisul pe toata suprafata.


Se presara stafide si se preseaza un pic in gris cu palma.


Se toarna deasupra amestecul de branza si se niveleaza.


Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.


Cand este rumenita frumos este gata.


Se lasa sa se raceasca in tava.


Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Grisul doar se amesteca bine cu laptele, nu se fierbe deoarece sa intareste si se intinde greu in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (77)

MotanLaOale 1

05.05.2014, 18:33

Nu mai pot!
Zaharul mie mi-a ajuns si zaharul vanilat este optional!

tanyapatap 1

14.05.2014, 21:07

MotanLaOale 1

14.05.2014, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si bezea