Mini choux cu crema de trufe si frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 31 Dec 2011 | 2930 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cosulete

  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 300 gr faina
  • putina sare
  • o lingura zahar
  • 5 oua

Crema

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr mascarpone
  • un ou
  • o lingura zahar pudra
  • frisca - aprox 200 ml
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini choux cu crema de trufe si frisca:

Cosulete.

Punem la fiert apa impreuna cu uleiul , zaharul si sarea.

Lasam sa dea un clocot si adaugam faina, toata odata.

Amestecam repede cu-n tel para pana se incorporeaza toata faina.

Punem inapoi pe foc si mai amestecam un minut.

Lasam la racit, dar nu complet, doar cat sa suportam degetul.

Incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, si nu incorporam urmatorul pana nu e perfect incorporat primul.



Preincalzim cuptorul.



Tapetam tava cu hartie pentru copt, punem compozitie in posh (sau intr-o punga si-i taiem coltul) si spritam gramajoare de marimea unui ou (daca dorim sa le facem mai mari) sau de marimeau unei nuci (dar sa fie destul de inalta compozitia) daca le dorimi mini.



Introducem tava in cuptorul preincalzit , initial 10 minute la foc iute apoi dam la foc mediu spre mic si lasam pana se rumenesc frumos (eventual mutam tava pe o treapta superioara - eu asa fac chiar daca se zice sa nu deschizi cuptorul :d ).



Le lasam la racit si apoi le taiem capacelele.


Crema.

Punem pe baie de abur ciocolata impreuna cu oul batut usor cu zaharul pudra.

Amestecam mereu pana ce ciocolata e topita complet.

Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam mascarpone.

Omogenizam si lasam sa se raceasca.



Luam cu lingurita si punem crema in fiecare cosulet, cu poshul spritam frisca apoi punem capacelele choux-urilor.

Pudram cu zahar pudra si le pastram la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini choux cu crema de trufe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

11.06.2012, 21:51

super delicioase sunt choux-urile!

Krystyan Trendy 1

24.11.2013, 04:01

arata excelent

Xandrinne 1

25.09.2014, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme