Mini choux cu crema de trufe si frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 31 Dec 2011 | 4865 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cosulete

  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 300 gr faina
  • putina sare
  • o lingura zahar
  • 5 oua

Crema

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr mascarpone
  • un ou
  • o lingura zahar pudra
  • frisca - aprox 200 ml
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini choux cu crema de trufe si frisca:

Cosulete.
Punem la fiert apa impreuna cu uleiul , zaharul si sarea.
Lasam sa dea un clocot si adaugam faina, toata odata.
Amestecam repede cu-n tel para pana se incorporeaza toata faina.
Punem inapoi pe foc si mai amestecam un minut.
Lasam la racit, dar nu complet, doar cat sa suportam degetul.
Incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, si nu incorporam urmatorul pana nu e perfect incorporat primul.

Preincalzim cuptorul.

Tapetam tava cu hartie pentru copt, punem compozitie in posh (sau intr-o punga si-i taiem coltul) si spritam gramajoare de marimea unui ou (daca dorim sa le facem mai mari) sau de marimeau unei nuci (dar sa fie destul de inalta compozitia) daca le dorimi mini.

Introducem tava in cuptorul preincalzit , initial 10 minute la foc iute apoi dam la foc mediu spre mic si lasam pana se rumenesc frumos (eventual mutam tava pe o treapta superioara - eu asa fac chiar daca se zice sa nu deschizi cuptorul :d ).

Le lasam la racit si apoi le taiem capacelele.

Crema.
Punem pe baie de abur ciocolata impreuna cu oul batut usor cu zaharul pudra.
Amestecam mereu pana ce ciocolata e topita complet.
Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam mascarpone.
Omogenizam si lasam sa se raceasca.

Luam cu lingurita si punem crema in fiecare cosulet, cu poshul spritam frisca apoi punem capacelele choux-urilor.
Pudram cu zahar pudra si le pastram la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini choux cu crema de trufe si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème