Cuburi cu vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Ian 2013 | 45619 vizualizari

 

E o reteta usurica,zic eu,si buna.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Sirop

  • 100 g zahar
  • 150 ml apa

Crema

  • 100 g unt( margarina rama)
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar

Pt.ornat

  • frisca lichida
  • 2 linguri smantana groasa
  • 1 lingurita cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu vanilie:

Blatul:


Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars.Toata aceasta mixtura o turnam peste albusuri,la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30) si se coace in cuptorul incins,cca 30-35 min.


Siropul:


Pe asta il facem primul ca ne trebuie si la blat.Caramelizam zaharul si-l ''stingem'' cu apa,trebuie sa se topeasca tot zaharul,apoi il dam la rece.


Crema:


Budinca o amestecam cu zaharul si 50 ml lapte rece.Restul de lapte il fierbem si cand da in clocot adaugam budinca,amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Cand s-a ingrosat dam crema la racit.Untul il topim si apoi il mixam pana devine ca o crema,punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana se omogenizeaza crema.Turnam crema peste blatul insiropat si nivelam.


Ornare;


Se bate frisca bine cu zaharul vanilat,cand e aproape gata adaugam si cele 2 linguri de smantana groasa si mixam in continuare.Se intinde peste crema si se pudreaza cu cacao

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

23.11.2013, 13:28

iri_iri 1

23.11.2013, 22:01

reisnaor_2006 1

20.01.2015, 11:28

buna rau Cleme draga la favorit cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu vanilie