Briose cu Nesquik , budinca si inghetata

de ela in Dulciuri, 22 Noi 2010 | 7327 vizualizari

 

o combinatie delicioasa....briose cu ciocolata,budinca de vanilie,inghetata si frisca.....ce-ti poti dori mai mult?asta daca nu esti la cura,ca si mine....

 

INGREDIENTE

  • 1ou,
  • 400 gr faina,
  • 200 gr zahar,
  • 150 gr nesquik instant,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri unt moale,
  • 1lingurita rasa bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 1pilc budinca vanilie,
  • 500 gr lapte pt budinca,
  • 3 linguri zahar pt budinca,
  • 1caserola mica de inghetata,
  • 150gr frisca pt decor,
  • sirop Nesquik si sirop de caramel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu Nesquik , budinca si inghetata:

Oul,uleiul,untul,laptele si zaharul le mixam bine.

Faina o amestecam cu cacaoa,sarea si bicarbonatul si o adaugam usor peste compozitia de mai sus.

Compozitia obtinuta o repartizam uniform in formele de briose tapetate cu hartie speciala,cu o lingura,umpland pe jumatate formele pt ca compozitia va creste foarte mult.Ies 24 de briose.Dam la cuptor 15minute,pana se coc(facem testul cu scobitoarea,daca iese curata,e gata copt).Am pus in forme de 12bucati,deci am copt doua tavi.

Prepari budinca din lapte,zahar si praf,dupa instructiunile de pe plic.

Cat sunt caldute briosele le scoatem din hartie,le scobim putin  si le punem pe un platou si deasupra lor turnam putina budinca pe fiecare,apoi punem putin sirop de ciocolata si de caramel si un mot de frisca,iar alaturi servim cu inghetata.

Eu am facut jumatate din ele si cu paiete de ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu Nesquik , budinca si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (83)

ela 1

25.11.2010, 11:40

am sa il omor pe Mircea intr-o zi...se joaca cu pozele mele

Mihaela11_jo 1

27.11.2010, 08:40

Tentatie absoluta!!!!!!!

ela 1

27.11.2010, 12:35

Mihaela,ai dreptate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat