Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

de Merisor in Prajituri, 10 Sep 2016 | 4557 vizualizari

 

Da, ați citit bine, aceste brioșe cu nucă și ciocolată sunt fără zahăr și asta datorită prietenilor de la Green Sugar, pentru că țin la sănătatea și în același timp, la silueta noastră și au preparat diverși îndulcitori naturali, pe bază de ștevie, cum este și cel folosit de mine în această rețetă și anume: green sugar pulbere.
Nu am constatat nicio diferență la gust, față de cum ar fi fost dacă foloseam zahăr, așa că vă recomand cu încredere acest indulcitor.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru compoziție:
  • 4 ouă
  • 150 g îndulcitor natural, green sugar
  • 150 g ciocolată amăruie(82%)
  • 150 g unt(82%)
  • 200 ml lapte
  • 150 g nucă taiată grosier
  • 400 g faină
  • 100 g pesmet
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru glazură și decor:
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe îndulcitor green sugar
  • 75 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • miez de nucă
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar:

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor.

Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural până când îndulcitorul se diluează, apoi adăugăm compoziția de ciocolată și omogenizăm.

Cernem 250 g faină, împreună cu praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste compoziție, apoi adăugăm treptat restul de faină, nuca și pesmetul.

Am adăugat și pesmet, pentru că îmi place textura preparatelor în care folosesc amestec de pesmet și faină, este ușor mai aerată.

Urmărim să obținem o compoziție ceva mai groasă decat la chec, deoarece avem ingrediente care trag compoziția spre baza formelor, dacă aceasta ar fi mai subțire.

Nucile, untul, ciocolata, sunt ingrediente solide și dacă nu obținem o compoziție optimă, aceasta va crește în timpul tratamentului termic, apoi se poate lăsa după stingerea focului.

Adăugăm esența de rom, omogenizăm bine compoziția, umplem formele de brioșe, până la 3/4 din capacitatea lor și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas pe foc mic și le amestecăm continuu până când se diluează și se omogenizează.

Turnăm glazura caldă peste brioșe, apoi le decorăm cu miez de nucă.

Mi-a plăcut mult că au crescut uniform și nu s-au crăpat decât foarte, foarte puțin pe alocuri.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

După stingerea focului, mai lăsăm brioșele câteva minute în cuptor să se tempereze ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

14.09.2016, 09:18

Foarte foarte bune!

Andra_Constantinescu 1

14.09.2016, 16:23

Minunate sunt!

diaconta 1

14.09.2016, 22:58

Bune si sanatoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar