Briose cu seminte de rodie si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 3 Noi 2013 | 1333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte rece
  • 10 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina (cu varf)
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita otet
  • 1/2 rodie
  • 6 partatele ciocolata alba
  • 5 biscuiti cu tarate din comert

Pentru decor:

  • bombonele colorate
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 100 gr. ciocolata amaruie+3 linguri de lapte+1 lingurita de unt=glazura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu seminte de rodie si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare.


In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet,zaharul vanilat ,nuca de cocos, ciocolata alba rasa si laptele rece, semintele de la jumatate de rodie,apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.


Turnam in formele de briosele cate 2-3 linguri din acest amestec, zdrobim biscuitii si presaram cate putin peste aluat in forme (vor absorbi zeama lasata de semintele de rodie).


Dam tava cu briose la cuptor (preincalzit; la temperatura moderata, 170-180 grade) pana trec testul cu scobitoarea.


Le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca apoi le scoatem din forme si le glazuram cu ciocolata neagra topita in 3 linguri de lapte si o lingurita de unt (la foc mic).


Decoram cu bombonele colorate si seminte de rodie.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu seminte de rodie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diaconta 1

03.11.2013, 19:53

Superbe sunt si cu siguranta delicioase

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 20:16

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate