Briose cu smochine si migdale

de Mihaela11_jo in Prajituri, 5 Oct 2014 | 949 vizualizari

 

Am gasit pe site-ul Good Food aceasta reteta delicioasa de briose cu smochine si care in acelasi timp este si foarte aspectuoasa.

 

INGREDIENTE

  • 175 g de făină
  • ½ linguriță praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 175 g de unt moale
  • 175 g de zahăr
  • 175 g de migdale măcinate
  • 1 lingură apă de trandafiri
  • 3 ouă mari
  • smochine coapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 mână fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu smochine si migdale:

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.


Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.


In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.


Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.


Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.


Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.


Se servesc cu ceai.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu smochine si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

deyutzky 1

05.10.2014, 22:00

grozave

Bya Ralu 1

06.10.2014, 06:00

Bune

Ina 1

15.10.2014, 20:47

ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de lamaie