Tarta cu prune

de Ela68 in Prajituri, 11 Oct 2013 | 4767 vizualizari

 

Tarta este inspirata de la Edith. Am facut-o a doua oara si parca nici acum nu ne-am saturat Este cremoasa si aromata. Daca folositi prune din soiul President ( fruct de marime mare, forma alungita, carnoasa, suculenta si neaderenta la sambure) atunci rezultatul este unul de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
    • 300 gr faina
    • 150 gr unt
    • 80 gr zahar
    • 1 ou
    • un praf de sare
    • 2-3 linguri de apa rece
    Ingrediente umplutura :
    • 14-16 prune
    • 2 oua
    • 150 ml smantana lichida
    • 8 linguri de zahar
    • 1 lingura amidon
    • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Pentru aluat, amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm. Ca sa-si pastreze forma, vom aseza in interior o hartie de copt peste care punem boabe de fasole. ( eu am pus samburii de la prune ) Intepam cu furculita in cateva locuri si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 15-20 minute.
Intre timp, spalam prunele si le taiem feliute. Eu le-am pregatit dinainte, ca sa folosesc samburii la copt. Asezam feliile de prune peste aluat in cercuri concentrice, iar deasupra turnam oul amestecat cu smantana lichida, zaharul, vanilia si amidonul.
Coacem pana cand oul s-a inchegat, aproximativ 30 minute si lasam la racit.
Noi am servit-o rece. Este foarte gustoasa !

TIPS-URI

1

diametrul formei 26 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble