Briose cu visine

de RuxyRux in Prajituri, 7 Mai 2014 | 4079 vizualizari

 

Minunate spun eu...si-apoi va las pe voi dragi bucatarasi sa le descoperiti ....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 25 gr unt( topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie( sau portocala daca doriti)
  • visine( eu am avut congelate)
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.

Separam ouale cu atentie.

Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)

Galbenusurile le amestecam cu  zaharul pudra ramas( 50 gr.), praful de sare, vanilia, coaja de lamaie si le mixam 3 minute pana se deschid la culoare si devin cremoase. In acest moment vom adauga uleiul usor ca la maioneza, apoi si untul topit si racit. Punem si faina  in ploaie si mixam in continuare.

Adaugam jumatate din cantitatea de albus si amestecam tot cu mixerul , usor,  pana omogenizam bine totul.

Oprim mixerul si lasam o singura paleta in vas. Vom pune restul de albus si il vom invalui usor in compozitie cu paleta fara sa amestecam foarte mult sau foarte tare.

Punem cu lingura din aluat in formele pe care le-am tapetat cu hartiute de briose. Deasupra asezam visinele, eu nu am pus mai mult de trei bucati, astfel incat sa nu impiedic coacerea.

Coacem prajiturelele la foc potrivit( 190 grade)( sau program de patiserie), in jur de 20 sau 25 de minute pana ce trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele sa se raceasca si apoi daca dorim le decoram cu zahar pudra vanilat. 

Briosele sunt dulci suficient, asa ca daca nu va plac deserturile dulci puteti renunta la zaharul pentru decor.

Serviti-le cu placere la micul dejun, sunt un deliciu garantat! 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de agenti de crestere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

07.05.2014, 18:11

Hai Laurici scump...chiar asa? ))) Zapa dulce esti

Nicole28 1

07.05.2014, 22:38

Delicioase!

RuxyRux 1

08.05.2014, 10:04

Multumesc Nicole

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ness si dulceata de visine