Briose de cacao cu jeleu de visine

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 7884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 125 ml iaurt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri de cacao
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml zeama de compot de visine si 3 linguri sirop de dulceata de visine
  • 2 linguri zahar
  • pt.decor
  • 1 cutiuta crema de ciocolata Finetti
  • cateva patratele de ciocolata
  • ornament de ciocolata furnicute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de cacao cu jeleu de visine:

Prima data se face jeleul inmuind galatina in cateva linguri de zeama de compot de visine si apoi adaugand dupa 10 minute restul de lichid si siropul de dulceata de visine. Apoi se aduce la fierbere si dupa ce da un clocot se lasa la racit si se umplu cu lingurita briosele mai tarziu.

Se bat bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine si turnam aluatul in tava cu forme de briose sau in formele separate pana la jumatate, apoi punem cate o lingurita cu jeleu in mijlocul brioselor si apoi iar aluat pana se acopera jeleul.Bagam la cuptorul incins si lasam cam 20-25 de minute la mijloc la foc mediu. Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu crema Finetti.Apoi presaram furnicute de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de cacao cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lia maria 1

22.12.2010, 10:03

Waw ! ce bunatate si ce bine arata direct la favorite cu ele, pe prima pozitie Super !

Sylvia 1

22.12.2010, 12:16

Vai ce bine arata , esti artista la deserturi

epurasha2bb 1

30.12.2010, 08:54

multumesc fetelor! cu atatea retete nici nu am vazut comentraiile decat acum!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu ciocolata