Briose de ciocolata cu bezea elvetiana

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 21 Mar 2013 | 7440 vizualizari

 

Aveti pofta de niste briose cu cacao, dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 280 grame faina alba;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 4 oua de casa;
  • - 1/2 lingurita sare de mare;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - 50 grame cacao;
  • - 250 ml iaurt grecesc;
  • - 145 ml ulei de struguri;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 4 linguri dulceata de merisoare.
  • Ingrediente pentru crema de unt cu bezea elvetiana:
  • - 2 albusuri (de la oua de casa proaspete);
  • - 80 grame zahar alb tos;
  • - 125 grame unt cu 80% grasime, la temperatura camerei;
  • - 1 praf de sare;
  • - 2-3 lingurite de Chai latte.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu bezea elvetiana:

Mod de pregatire briose:

1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca.

2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar.

3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat.

4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza totul pana la omogenizare.

5. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele lichide si se mixeaza pana la omogenizare.

6. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava de briose in care asezam hartiile pentru briose.

7. Se pun din aluat cate doua linguri (de inghetata) pentru fiecare forma.

8. Se introduce tava la copt pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

9. Dupa coacere, se lasa la racit briosele si se decoreaza cu glazura/crema.

Mod de pregatire crema de unt:

1. Intr-un bol mare de metal sau de sticla se pun albusurile, zaharul si praful de sare. Bolul se aseaza la bain-marie dar fara sa atinga apa, fundul bolului.

2. Se amesteca cu un tel compozitia si se introduce termometrul de bucatarie (destinat special pentru astfel de scopuri) care se pastreaza asa pana compozitia atinge temperatura de 70 grade, amestecand continuu, la foc mic.

3. Se retrage bolul de pe foc si se mixeaza la viteza maxima timp de 8-10 minute pana cand bolul se raceste complet.

4. Continuam sa mixam, adaugand pe rand untul taiat cubulete, doar cate un cubulet. Adaugam urmatorul cubulet doar dupa ce anteriorul s-a omogenizat perfect in compozitie.

5. La final am adaugat Chai Lattepentru aromatizare si culoare si am mai amestecat putin pana s-a incorporat in crema.

6. Decorati briosele cu ajutorul unui pos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu bezea elvetiana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone