Briose de post pentru Mos Craciun

de Valclaudia in Mancaruri de post, 20 Dec 2015 | 1704 vizualizari

 

pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana seminte de in
  • 3 cani faina alba
  • 1/2 cana pulbere din coaja de struguri
  • 1 plic praf de copt+ 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf sare de Himalaya
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani apa minerala
  • 50 gr. nuca + 2 linguri zahar tos pentru caramelizat nuca
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • bombonele pentru decor din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post pentru Mos Craciun:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara.


Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon.


Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot.


Punem intr-un castron apa minerala, uleiul, zaharul, bicarbonatul+praful de copt stinse in zeama de lamaie, pulberea din coaja de struguri si sarea, mixam pana se topeste zaharul.


Adaugam faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il impartim apoi in forme de briose in care am asezat in prealabil hartiute de copt.


Peste compozitie presaram krant (nuca caramelizata) si dam apoi formele la cuptor pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.


Scoatem briosele din cuptor, le scoatem si din formele de silicon, le asezam pe un gratar si le lasam la racorit.


Topim ciocolata pe baie de aburi, eu am mai adaugat doua linguri de apa, apoi decoram briosele cu ciocolata si la final presaram bombonele de zahar pentru decor.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:19

As cam intra in portia Mosului

RuxyRux 1

24.01.2016, 22:43

Minunate ca tine

noiinbucatarie 1

13.03.2016, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu merisoare (de post)