Sarmalute de post cu quinoa

de Catalina L in Mancaruri de post, 27 Feb 2015 | 3290 vizualizari

 

M-am inspirat de la o reteta gasita intr-o revista frantuzeasca de foi de varza umplute cu quinoa si tofu.
Voi incerca din nou variind condimentele: paprika, curry......si poate voi pune si tofu.....

Ce este quinoa?

Această cereală este folosită de secole în America de Sud, în zona Anzilor. Incaşii o considerau sacră şi o numeau „mama cereală”.
Este de două ori mai bogată în proteine decât orezul brun. De aceea este foarte utilă pentru vegetarieni, în special pentru vegani (cei care nu consumă carne, dar nici lactate sau ouă). Legenda spune că armatele de incaşi, care mărşăluiau zile în şir, se hrăneau doar cu quinoa.
Este foarte bogată în fibre, atât solubile, cât şi insolubile. O porţie (de 40g) conţine 3g de fibre, a şasea parte din necesarul zilnic şi aproape la fel de mult ca prunele uscate. Fibrele sunt foarte importante pentru sănătatea intestinelor şi a sistemului cardiovascular, reduc riscul unor tipuri de cancer şi au proprietatea de a-şi elibera treptat energia, astfel încât senzaţia de saţietate va dura mai mult.
De asemenea, quinoa nu conţine gluten, deci este recomandată celor care suferă de boala celiacă sau celor care doresc să evite glutenul care se găseşte în grâu şi ovăz. Mai mult, o porţie conţine jumătate din necesarul zilnic de acid folic – necesar în special pentru femeile care îşi doresc să rămână gravide – şi o treime din necesarul zilnic de magneziu, esenţial pentru sănătatea oaselor şi a sistemului cardiovascular.

 

INGREDIENTE

  • 120 g de quinoa
  • 2 cepe albe mici
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • apa
  • dafin, cimbru
  • sare, piper
  • foi de vita de vie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu quinoa:

Curatam si taiem ceapa marunt.


Curatam si radem morcovul.


Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam morcovul si ierburile si revenim bine.


Adaugam quinoa si o ceasca de apa. Lasam quinoa sa se umfle un pic, punem pasta de rosii, mestecam si gatim pana cand apa se evaporeaza. Condimentam.


Spalam bine cu apa rece foile de vita.


Incepem sa facem sarmalele. Mi-au iesit 30.


Le asezam intr-un vas pentru cuptor. Acoperim cu apa si cu foile de vita ramase.


Dam la cuptor pentru 30-40 minute. Verificam apa si ajutam daca este nevoie.


Servim cu mamaliguta sau paine proaspata.


Pofta Buna !!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

27.02.2015, 17:17

super

MotanLaOale 1

27.02.2015, 19:52

mihaelar63 1

01.03.2015, 00:35

Cred ca a venit timpul ca aceastei cereale sa intre si in bucataria mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de post, cu granule de soia