Briose de pui cu piure

de nico15 in Pui, 23 Oct 2012 | 2326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 2 pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru,
  • sare, piper
  • pesmet
  • ulei
  • 4 cartofi
  • 1 sfecla prefiarta
  • unt
  • putin lapte
  • nucsoara
  • bobite de rodii
  • 3 felii de bacon
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de pui cu piure:

Pentru inceput spalam pieptul si pulpele de pui le zvantam si trecem pulpele prin flacara, le spalam din nou si le punem in apa cu sare la fiert, le lasam sa fiarba si vom spuma,dupa aceea adaugam legumele, spalam, curatam si spalam din nou legumele, ceapa o taiem brunnoise, iar telina si morcovii cubulete le lasam 20 de minute si incercam sa vedem cand sunt fierte daca nu mai lasam 10 minute.


Dupa aceea le scoatem si procedam in felul urmator, lasam un pic carnea sa se raceasca dupa care curatam pielea de pe pulpe si vom toca foarte marunt carnea. Legumele(scurse bine de apa) le vom blenda bine si vom amesteca cu carnea, saram, piperam si adaugam cimbru, adaugam oul si amestecam bine dupa care adaugam si pesmetul. Caramelizam si cealalta ceapa(taiata foarte fin) si usturoiul tocat foarte fin si il adaugam in aceasta compozitie, amestecand bine si pregatind compozitia pentru a fi pusa in forme.


Pregatim o tava de briose in care punem hartiile pentru briose si vom adauga compozitia in ele, acestea nu se vor umfla asa ca se pot pune aproape pline, mie mi-au iesit 9(noua)briose. La cuptor vor sta 25 de minute la 180 de grade.


Pregatim piureul dupa cum urmeaza: spalam bine cartofii si ii punem in coaja la fiert in apa cu sare, ii fierbem, dupa care ii scoatem,ii curatam de coaja si pasam bine, adaugam unt, sare daca mai trebuie si daca este prea vascos un pic de lapte(caldut). Sfecla a fost prefiarta dar o mai dam si pe ea intr-un clocot o blendam bine si amestecam putin cate putin in piureul de cartofi. Fierbem bucata de dovleac, o blendam, piureul rezultat il punem intr-o tigaie adaugam unt si sare si gata piureul.


Facem bucatile de bacon crispy dandu-le la cuptor, dupa care le vom taia cubulete mici, acestea si boabele de rodie vor fi ornamentele pentru briose. Dupa care ne vom apuca de aranjarea preparatului nostru final ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de pui cu piure" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

23.10.2012, 22:16

bine arata

Sim0na 1

24.10.2012, 13:46

super reteta, super prezentare!!!
Bine ai revenit, sper ca ai avut o vacanta frumoasa!!

nico15 1

24.10.2012, 21:36

Multumesc mult, da a fost o excursie minunata. Voi atasa un articol despre ea, evident cand voi gasi timpul necesar, hahaha.

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu legume si branza sarata