Briose din albusuri cu dulce de leche

de lia maria in Prajituri, 22 Feb 2012 | 3134 vizualizari

 

O minunatie dulce, aromata, pufoasa si foarte gustoasa !Multumesc Miha !

 

INGREDIENTE

  • 350g albusuri
  • 200g zahar pudra
  • ½ lingurita praf de copt
  • 50g nuca de cocos
  • 1 lingurita extract vanilie
  •  Pt. topping:  
  • 150g dulce de leche
  • 150g almette (crema de branza cu smantana)

 

Portii: 19
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri cu dulce de leche:

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, cand devine tare si lucioasa, adaugam si vanilia . Separat amestecam ingredientele uscate impreuna cu zaharul ramas si le incorporam in albusuri, usor cu miscari de jos in sus.


Turnam compozitia in formele tapetate cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 35-40’, ele se rumenesc usor deasupra, dar cel mai indicat este testul cu scobitoarea.


Se lasa la racit si intre timp pregatim topping-ul: Mixam branza almette cu dulcele de leche si cu un pos ornam briosele dupa dorinta, dar numai dupa ce s-au racit complet.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (25)

Aurelia 07_07 1

23.02.2012, 21:17

Draga Lia eu numai acum am intrat dar de la rfeteta de cornuri umplute Urmaresc si ma inspir din retetele voastre

lia maria 1

24.02.2012, 12:43

Ica_mama iti doresc mult spor si inspiratie aici gasesti retete minunate de la bucatarese pasionate

monik80 1

21.03.2015, 07:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Sah