Briose espresso cu portocala

de RuxyRux in Prajituri, 18 Oct 2013 | 2536 vizualizari

 

Pentru o dimineata minunata, un desert minunat :) ...crusta usor crocanta, interior pufos, gust de cafea si portocala delicios :) ... sa nu va mai spun despre aroma :)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 3 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 3 linguri cacao
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 ml espresso mai tare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose espresso cu portocala:

Se pune intr-un ibric cafeaua si untul se tine si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste untul( nu se fierbe). Se da deoparte. Se pun cele 3 linguri de iaurt( rece ), se amesteca bine si se adauga ouale pe rand, apoi se mixeaza cu un tel( eu nu am folosit mixerul).


Se cantaresc si se amesteca intr-un vas ingredientele uscate: faina, zaharul, vanilia, coaja de portocala, cacaoa, praful de sare si praful de copt.


Peste ingredientele uscate turnam compozitia lichida si amestecam bine cu telul.


Ungem formele cu unt si punem cu o lingura compozitia. Din aceasta cantitate vor iesi sase briose mari.


Incingem cuptorul la 190 de grade si coacem briosele pentru fix 20 de minute. Nu le vom tine mai mult sa nu se usuce.


Scoatem briosele din forme si le vom lasa la racit inainte sa le servim cu pofta alaturi de o cafea delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose espresso cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

tanyapatap 1

19.10.2013, 20:32

IMI PLACE!!

nadea68 1

25.10.2013, 18:42

RuxyRux 1

30.10.2013, 11:08

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori