Broscute

de Rocsi in Prajituri, 14 Oct 2010 | 12193 vizualizari

 

Reteta o am de la o colega de a mamei....prima data cand am mancat aceste prajiturele a fost acum 2 ani si jumatate la nunta fratelui meu ,cand ea ne-a facut pentru servit...de atunci m-am indragostit de broscute...sunt niste prajiturele delicioase si foarte fragede doar ca sunt putin migaloase...problema e ca modul lor de impaturire nu stiu daca o sa il intelegeti dar o sa incerc sa fiu cat pot eu de explicita.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr smantana
  • 200 gr untura
  • jumatate pachet de margarina sau unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 560 gr faina
  • zahar pudra
  • alune sau miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute:

Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu margarina topita,o rulezi sul apoi o dai la frigider pana a2 a zi (de obicei aluatul se face cu o seara inante sa prepari prajiturile).


A 2a zi batem albusurile cu cele 4 linguri de zahar bezea.


Se iau sulurile din frigider. Se ia un sul de aluat,se taie feliute cam de 1 cm,1 cm si ceva si pe fiecare feliuta apasam cu degetul pe mijlocul ei ca sa nu cada ,sa ramana in picioare. Apoi fiecare bucatica se intinde cu un sucitor,se pune o lingurita de bezea in mijloc si o aluna.


Venim cu aluatul de pe parti si invelim aluna iar capetele le rasucim ca o bomboana(sincer nu stiu cat intelegeti modul de invelire,,,poate cand vedeti prajiturile in poza va veti dea seama mai bine).


Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam in cuptorul incins ,la foc potrivit,pana se usuca putin, apoi de calde le dam prin zahar pudra din abundenta.


Sunt minunate la gust si tin si 2 saptamani...de ce stau mai mult timp de ce sunt mai bune...daca aveti vreo nelamurire sa ma intrebati sa va explic atat cat ma pricep eu..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

11.02.2011, 15:47

Rocsi...sunt atat de frumoase

Lenahopes 1

02.02.2019, 12:48

Buna Rocsi, poti face un mic video cum le impaturesti?Multumesc.

Rocsi 1

02.02.2019, 20:53

Buna Lenahopes. Un video nu iti pot arata, dar iti pot lasa un link, cu o fata care a incercat reteta si are mai multe poze: http://laancuta.blogspot.com/2011/05/broscute.html. Sper sa te ajute!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carmelita de Valentine's day