Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare

de Sidy in Prajituri, 10 Mar 2013 | 3388 vizualizari

 

Minitartele cu mere , gutui, scortisoara si cuisoare sunt un desert de iarna minunat, care iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar are un singur defect...se termina urgent din farfurie....!
Merg bine atat in zilele obisnuite cat si in cele de post.
Si pentru ca in premiul de la Kotany era si un plic cu Placinta cu mere, m-am gandit la aceste minitarte.

 

INGREDIENTE

  • Un borcan 570 g cu mere puse pentru iarna
  • un borcan 370 g gutui puse pentru iarna
  • 1 plic amestec mirodenii Placinta cu mere Kotany
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g stafide
  • 100 g miez nuca
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri praf din biscuiti( 2-3 biscuiti simpli macinati)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare:

De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.


Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor.


Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si fructele proaspete. Se curata , se rad si apoi se soteaza cu putin zahar, dupa gust .Se lasa la racit) impreuna cu stafidele, miezul de nuca, coaja de lamaie si mix-ul de condimente pentru placinta.


Amestecam bine sa se omogenizeze.


Pe fundul formelor, peste aluat presaram putin pesmet, apoi cu lingura punem din compozitia de mere si gutui.


Dupa ce am umplut aluatul cu merele , presaram deasupra praf de biscuiti, putin zahar si eventual niste fulgi de migdale.


Dam formele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute pina incepe sa capete o culoare aramie deasupra.


Lasam minitartele sa se raceasca in forme, apoi le scoatem si le asezam pe farfuria de servire.


Pofta mare sa aveti !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

13.03.2013, 19:03

bune

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:07

minunate

Sidy 1

18.11.2013, 08:47

Intr-adevar !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si bezea