Broscute cu nuca prajita

de lilik in Prajituri, 23 Noi 2012 | 19201 vizualizari

 

Rocsi multumesc frumos pentru reteta...sunt niste cornulete grozave,se topesc in gura...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr smantana
  • 200 gr untura
  • 1/2 pachet de unt topit
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 vanilina
  • 560 gr faina
  • 200-250 gr nuca prajita macinata
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscute cu nuca prajita:

Incepem prepararea aluatului cu o seara inainte:


-separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura.


-amestecam bine untura si smanatana pana se omogenizeaza,apoi adaugam galbenusurile si vanilina.Cernem faina si o adaugam peste compozitia de smanatana,apoi framantam pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de mana.(daca este nevoie mai adaugam putina faina)


Punem aluatul obtinut pe masa infainata si il impartim in 6 parti aproximativ egale,pe care le rotunjim.


Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul si foaia obtinuta o ungem cu unt topit,apoi rulam foaia pe latura mai lunga.Obtinem astfel 6 suluri pe care le acoperim cu folie alimentara si le punem la rece peste noapte.


A doua zi pregatim umplutura:


-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam cele 4 linguri de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa,apoi adaugam nuca macinata si o incorpoam usor.


Pe masa infainata scoatem cate un sul de aluat din frigider si taiem bucati de 1 cm circa.Apasam usor cu degetul pe bucatica de aluat(apasam pe partea de deasupra),apoi intindem fiecare bucatica in forma cat mai rotunda si in mijloc punem cate o lingurita de spuma cu nuca.Acoperim umplutura cu aluatul di 2 parti si la capete rasucim aluatul ca pe ambalajul unei boamboane.


Punem broscutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la foc potrivit pana se rumenesc usor deasupra,apoi le scoatem si le tavalim calde prin zahar pudra.


Procedam astfel cu toate sulurile de aluat din frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute cu nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

24.11.2012, 19:48

Alexandra Burz 1

30.01.2014, 00:25

oanalupu 1

04.02.2014, 12:53

ce smantana se foloseste?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic