Brownie cu alune caramelizate

de Criss in Prajituri, 10 Oct 2014 | 3922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -250 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 ml frisca lichida + -80 g alune de padure (sau nuci, migdale, etc.)
  • -3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu alune caramelizate:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.


Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.


Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.


Alunele se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta, apoi se ia coaja cat se poate de bine de pe ele. Se caramelizeaza zaharul si se pun alunele in caramel, se amesteca apoi se toarna pe hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit de tot se toaca cu un cutit.


Pentru crema, se topeste ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema e de fapt un ganache dar nu trebuie batut. Crema se pune peste blatul racit si deasupra se presara alunele caramelizate si tocate cu cutitul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (25)

Criss 1

11.10.2014, 06:44

Multumesc mult pentru aprecieri.

mihaelar63 1

31.10.2014, 04:06

Ce tentant

Criss 1

31.10.2014, 05:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata