Brownies cu nuci

de Criss in Prajituri, 13 Aug 2013 | 4414 vizualizari

 

O prajitura simpla, dar cu gust intens de ciocolata, consistenta umeda, un deliciu pentru iubitorii de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (am folosit Laura)
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 1 fiola esenta de rom
  • 80 g nuci

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownies cu nuci:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua.


E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase. Se lasa apoi mixerul deoparte, se adauga nucile, se amesteca cu o spatula sau cu o lingura si se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.




Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o cunsistenta fluida si se poate glazura prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

madi_marin 1

13.08.2013, 20:41

mmm......cum arata....

Rocsi 1

13.08.2013, 21:26

Delicioasa. Oricum mie imi plac mult prajiturile negrese

Criss 1

14.08.2013, 05:57

Multumesc dragele mele. Si mie imi plac negresele. cu atat mai mult aceasta usor umeda si cu gust intens de ciocolata neagra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Brownies cu ciocolata si nuci