Bruschetta – specialitate de casa

de FlaviaD in Piine, 17 Iul 2013 | 3034 vizualizari

 

Ce sunt bruschettele? Sunt niste felii de paine prajita unse cu sos de rosii sau rosii taiate cubulete si oregano si stropite cu ulei de masline, reprezinta o specialiate italineasca.

 

INGREDIENTE

  • - 250 g faina de tarate de grau
  • -250 g faiana de secara
  • -drojdie
  • -1 cub de unt
  • -condimente (sare, oregano, busuioc, piper alb, chilli)
  • -ulei de masline
  • -sos de rosii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschetta – specialitate de casa:

Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faiana alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita. Ce nu am facut ca la orice paine obisnuita – ca doar faceam celebra bruschetta – a fost sa adaug un cub de unt pentru fragezime si niste condimente, adica oregano, busuioc si piper alb. Da, am pus toate aceste condimente in aluatul de paine.

Am framantat bine ca pe orice aluat, apoi m-am uns pe maini cu ulei de masline si l-am mai framantat inca putin astfel incat uleiul sa se omogenizeze cu aluatul. Apoi i-am dat forma dorita, adica alungita – numai bun sa stea intr-o tava de cozonac. N-a fost nevoie sa intind aluatul cu sucitorul fiindca s-a modelat foarte usor cu mana.

Am uns tava de cozonac cu ulei de masline si am lasat aluatul la dospit in tava pret de 20 de minute. Cand am considerat ca a crescut suficient, am uns partea de la suprafata a aluatului cu ulei de masline peste care am turnat sos de rosii, iar la suprafata am mai presarat condimente – oregano, busuioc, piper alb si de data aceasta si chilli.

Am dat la cuptorul preincalzit, la treapta a 2-a si am scos painica dupa aproximativ 30 de minute. Ii puteti face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschetta – specialitate de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

FlaviaD 1

17.07.2013, 20:41

Am reusit sa adaug pozele! Multumesc pentru sfaturi

diaconta 1

17.07.2013, 20:59

interesanta reteta ta
Bun venit

FlaviaD 1

17.07.2013, 21:19

Multumesc! Bine v-am gasit

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate