Prima mea reteta de focaccia

de carmenvlad in Piine, 1 Mai 2011 | 3236 vizualizari

 

Focaccia este o paine traditionala din bucataria italiana, cunoscuta inca din timpurile Romei antice. Painea este de forma plata, asemanatoare blatului de pizza, cu o aroma imbietoare de ulei de masline si cu un miros pregnant de ierburi mediteraneene. Se prepara in toate regiunile Italiei intr-o combinatie de ingrediente si ierburi aromatice care te imbie sa gusti si sa savurezi deliciosul preparat. Acum painea focaccio a devenit atat de populara incat am adoptat-o si noi fara rezerve. Inspiratia mea pentru aceasta reteta au fost toate preparatele de focaccio de pe bucataras. ro. si va multumesc tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 300 ml lapte dulce
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g masline feliate
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prima mea reteta de focaccia:

Se face maiaua din cubul de drojdie, zahar, putin lapte cald si putina faina si se lasa 10 minute sa creasca. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai marisor (sa aiba loc unde sa creasca), se adauga maiaua, laptele caldut si sarea. Se framanta bine aluatul, se adauga uleiul de masline, putin cate putin, ½ lingurita busuioc uscat si maslinele feliate. Se amesteca bine aluatul, se acopera cu un servet curat si se da la crescut pentru 30 de minute. Se pregateste o tava de copt dreptunghiulara, se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei de masline. Se scoate aluatul, se intinde si se pune in tava de copt, avand grija ca aluatul sa cuprinda intregul spatiu. Se unge cu ulei de masline, se presara sare grunjoasa si busuioc uscat. Eu nu am mai lasat painea sa creasca si am dat la cuptor la foc iute la inceput si apoi mediu pentru 30 de minute. Se scoate de la cuptor, se unge cu ulei de masline (daca se doreste) si se acopera pentru 5 minute cu un servet curat. Are o crusta usor crocanta, un miez pufos si delicat si o aroma imbietoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prima mea reteta de focaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

01.05.2011, 16:51

MotanLaOale 1

02.05.2011, 09:09

mirela0911 1

02.05.2011, 17:29

Cred ca e tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan