Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi

de ANCA in Dulceata / Gem, 26 Mai 2009 | 29100 vizualizari

 

Mi-a cules sotul nuci verzi, asa ca ne-am apucat de dulceata:)

 

INGREDIENTE

  • cam 1,5  kg nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • bat de vanilie sau zahar vanilat
  • bat de scortisoara
  • 2-3 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi:

Nucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se lasa in apa rece 24 ore ca sa iasa amareala si se schimba de cateva ori apa.

Se pun la fiert apa, zaharul, mirodeniile. Dupa ce a inceput sa se lege, se adauga nucile scurse si clatite, si zeama de lamaie. Se continuie fieberea pana se leaga.

Dulceata o punem fierbinte in borcane si se lasa la racit cu gura in jos, ca sa nu faca floare.

Sosul poate fi folosit ca topping, la inghetata, este deliciu:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

deyutzky 1

20.06.2011, 16:12

LUK 1

22.06.2011, 18:00

nu am mancat niciodata...gust putin de aici

ANCA 1

22.06.2011, 19:44

poftiti, poftiti, ca tot e sezon

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi