Bucatele de curcan cu mazare si morcovi de primavara

de Brindusa in Curcan, 29 Mai 2010 | 2605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  50 g faina
  • 1/2 lingurta sare, impartita in 2
  • 1/4 lingurita piper
  • 400 g piept de curcan, taiat bucatele
  • 2 linguri ulei
  • 3 morcovi tineri, taiati cubulete
  • 1 ceapa mare sau o legatura de ceapa verde, taiata bucatele
  • 300 ml supa clara de pui facuta in casa
  • 1 pahar vin alb sec
  • 600 g mazare proaspata (adica ce ramane dupa ce curatati 1kg de teci)
  • 1 legatura de marar, taiat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatele de curcan cu mazare si morcovi de primavara:

# Amesteca faina cu 1/4 lg sare si piperul. Da bucatile de curcan prin faina, indepartand excesul.


# Incalzeste 1 lingura de ulei si prajeste bucatile de carne la foc mediu, pana devin aurii pe ambele parti, cam 5 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe o farfurie si acopera-le sa ramana calde.


# Pune restul de ulei in tigaie si soteaza ceapa 2-3 minute, pana se inmoaie putin. Adauga morcovul si soteaza-l 3 minute.


# Pune supa, vinul si restul de sare. Gateste la foc mic cam 2-3 minute, pana ce legumele incep sa se inmoaie. Adauga mazarea si gateste cam 10 minute pana ce legumele sunt facute si sosul s-a format.


# Pune carnea la loc in tigaie printre legume, adaugand tot sucul ce s-a format in farfurie. Gateste cateva minute, intorcand carnea o data in mancare, ca sa se incalzeasca bine.


# Cand servesti, presara cu marar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de curcan cu mazare si morcovi de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Brindusa 1

29.05.2010, 18:03

Hai Miha ca ti-o zic eu: Gaina batrana face ciorba buna. (pana aici cred ca o stiai ) Cu conditia ca morcovul sa fie tanar. (sper ca nu se supara sefu si ma baneaza)

Roxana 1

29.05.2010, 18:40

fetelor... glumetelor bun curcanu si morcovu

Bunica 1

29.05.2010, 22:14

Morcovul tanar fierbe mai repede Ai facut un aranjament grozav! Morcovul troneaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan