Buche de Noel

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Dec 2015 | 599 vizualizari

 

...sau buturuga de Craciun...e o prajitura minunata pe care o prepar in fiecare an de sfanta sarbatoare! 

 

INGREDIENTE

Blat rulada:

  • 150 g faina
  • 130 g zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri lapte

Umplutura:

  • 2 pachetele de biscuiti Petite Beurre
  • 3/4 cana de lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 1 lingura zahar pudra (sau dupa gust)

Crema:

  • 1 cana jumatate de frisca lichida naturala (neindulcita)
  • 175 gr.ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • fulgi de ciocolata
  • fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buche de Noel:

Blatul:


Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina, praful de copt si la final se adauga albusurile mixate.


Se toarna aluatul pe foaia de copt in tava decuptor si se coace pana trece testul scobitorii(nu dureaza mult).


Scoatem blatul si-l asezam cu tot cu foaia de copt pe un prosop ud si stors si il rulam (cu tot cu foaia de copt). Il vom lasa putin la racit si dupa il vom desface usor fara sa fortam.


Umplutura de biscuiti


Intre timp am zdrobit biscuitii si i-am amestecat cu laptele si untul, cacaoa si zaharul plus vanilia si romul. Umplutura am pus-o in mijlocul foii coapte si am rulat rulada, apoi am dat-o la rece.


Cand rulada s-a racit am preparat glazura.


Am incazit usor frisca lichida si in ea am topit ciocolata, am adaugat si zaharul si am racit-o brusc.


Am mixat apoi glazura pana a devenit crema (dureaza putin mai mult, depinde de tipul de frisca).


Am pus pe platou un strat de crema, apoi am asezat prajitura si am decorat-o cu crengute de brad, ciupercute decor si conuri de brad.(dupa inspiratie)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buche de Noel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

26.12.2015, 23:47

Multumesc Gicuta

Catalina L 1

28.12.2015, 11:37

f reusita

RuxyRux 1

29.12.2015, 12:28

Multumesc Cata A fost minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa cu lapte