Buchet de trandafiri

de anomisana in Torturi, 16 Sep 2012 | 5391 vizualizari

 

Poate ca nu a iesit ca modelul care mi-a fost inspiratie, dar am muncit mult la el si zambetul larg pe care l-am primit drept multumire ma face sa fiu increzatoare si sa vi-l aduc si voua, care va pricepeti mai bine ca mine la treaba asta. Tortul l-a primit mama pofticiosului sef, care si-a aniversat de curand ziua de nastere. Cum prajitura ei preferata este cremsnitul cu crema de lamaie, i-am facut si pentru acest tort tot o crema de lamaie iar deasupra 61 de trandafiri.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua (350 g)
  • 175 g zahar
  • 175 g faina de orez
  • coaja de lamaie

Crema

  • 100 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 300 ml zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina de orez
  • 100 ml suc de lamaie
  • 50 g unt
  • 20 g gelatina (2 plicuri)
  • 200 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buchet de trandafiri:

Blatul este un pandispan simplu, in care am inlocuit faina de grau cu faina de curand descoperita, faina de orez. In plus, singura aroma pusa a fost coaja rasa de lamaie.

Albusurile batute spuma tare le-am batut cu zaharul, pana s-au facut ca o bezea. Am adaugat rand pe rand galbenusurile, apoi coaja de lamaie.  La sfarsit am adaugat faina si am amestecat usor cu o lingura.

Am copt 8 foi in tava de 20 cm, cam 10 minute fiecare.

Pentru crema am pus la incalzit 400 ml lapte cu 100 ml frisca, iar intre timp am batut bine cele 3 oua cu zahar si faina de orez, pe care le-am adaugat apoi peste lapte, si am lasat pe foc pana a iesit o crema ca o budinca, moment in care am adaugat sucul de lamaie. Dupa ce s-a racorit putin am adaugat untul si am omogenizat, apoi am adaugat gelatina hidratata si dizolvata in putin lapte. Cand a fost rece bine, am adaugat frisca batuta.

Pentru asamblare am alternat blat cu crema pana la sfarsit, desi planul initial era sa fac doua torturi de cate 4 blaturi pe care sa le suprapun cu carton la mijloc. M-a luat valul si mi-am dat seama ca am gresit cand tortul era aproape gata. 

La decor am folosit pasta de zahar iar trandafirii i-am vopsit dupa ce i-am facut.

 

TIPS-URI

1

De data asta nu am folosit vanilie si tortul a fost foarte aromat.

2

Blatul nu l-am insiropat deloc, dar daca alegeti sa faceti foi mai groase, trebuie musai insiropate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buchet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

ela 1

04.03.2013, 00:11

LA MULTI ANI!

alba_zori 1

04.03.2013, 18:59

Multi ani frumosi si sanatosi!

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de visine