Budinca aromata din chifle

de mirela0911 in Prajituri, 8 Feb 2015 | 2408 vizualizari

 

Un desert tare bun si aromat, doar cu ce am gasit prin frigider si camara!

 

INGREDIENTE

  • 575 g chifle
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 100 g smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g stafide
  • 1 portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aromata din chifle:

Se iau chiflele si se rup bucatele mici intr-un bol. Intr-o craticioara punem laptele impreuna cu zaharul sa se incalzeasca atat cat sa se dizolve zaharul. Se toarna laptele peste bucatile de chifle pentru a se inmuia. Transferam totul intr-o tava unsa cu unt. Separat se smesteca iaurtul, smantana si laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si coaja de portocala bine bine pana se topeste zaharul. Se pun stafidele si se lasa amestecul cca 10 minute deoparte. Se toarna peste chiflele din tava si usor amestecam putin compozitia. Se curata portocala de coaja si se taie bucatele mici. Se aseaza deasupra si se apasa putin pentru a intra in compozitie. Se da tava la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 minute, sa se rumeneasca frumos deasupra si sa treaca testul scobitorii.

Se poate servi atat calda cat si rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aromata din chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

08.02.2015, 21:40

Super!

anca_rm 1

09.02.2015, 11:14

dantes 1

09.02.2015, 13:10

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajituri de post cu mango si banana