Budinca cu caramel

de Georgiana_Miti in Dulciuri, 17 Feb 2016 | 267 vizualizari

 

Ceva simplu,dar gustos.
Pentru ca nu am avut ingrediente de panna cotta si era tarziu,am facut un desert simplu, simplu, ajutata de dr Oetker. 

 

INGREDIENTE

  • Un plic de budinca (eu am avut vanilie)
  • 2-3 linguri de zahar2-3 linguri de cacao
  • Zeama de lamaie
  • Lapte 500 de ml
  • PENTRU CARAMEL:
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 ml smantana dulce sau frisca lichida
  • PENTRU DECOR:
  • Frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu caramel:

Se prepara budinca dupa reteta ei, ca sa fie mai pufoasa bateti un galbenus de ou in amestecul de zahar, budinca si 6 linguri de lapte. Laptele rarmas se pune la fiert,cand fierbe se ia de pe foc,se adauga amestecul dupa care se pune inca un minut la foc mestecand intr-una.


Se ia dupa foc si se separa pe jumatate,unul ramanand cu vanilie iar in celalalt se adauga cacao(puteti folosi si 2 plicuri diferite de budinca)


Se pune primul strat de budinca cu cacao,apoi al doilea dupa care ne ocupam de caramel.


Prepararea caramelului:


Se adauga intr-o craticioara zaharul apoi laptele si se amesteca pana prinde culoarea caramelului (nu o lasati sa se faca maro,zaharul va avea gust amarui) dupa care se adauga cu grija frisca si se amesteca pana incepe sa se ingroase.


Se ia dupa foc si se lasa umpic sa se raceasca dupa care se aseaza in pahare


La final se bate frisca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

17.02.2016, 16:41

Rocsi 1

17.02.2016, 20:53

Servesc si eu!

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 22:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu jeleu de cirese