Budinca cu griș si prune

de Alina26 in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 1848 vizualizari

 

Cand am gustat această budincă. ....mi-am adus aminte de dulcele copilariei pe care il facea mama....gris cu prune sau cu visine...si cu dulceata....ce bun a fost..... :) ♡♡♡

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 250g gris
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 100g unt sau margarina
  • coaja de la o lamaie
  • 300g prune din compot
  • dulceata de prune (obtional )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu griș si prune:

Punem laptele pe foc cu zahar si coaja de lămâie rasă. Lasam sa fiarbă. Adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.Lasati sa se răcească putin. Dupa aceea adaugam untul si ouale batute bine, amestecand ușor.


Adaugam si prunele taiate cubulete, puse putin la scurs inainte . Amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava ( 36 cm diametru ) unsa cu ulei și dam la cuptor la 180° timp de 30 de minute pana devine aurie. Lasati sa se raceasca.Eu am ornat cu putina dulceata de prune.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi și prune proaspete.atunci nu nai trebuie puse la scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu griș si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

anca_rm 1

06.11.2014, 09:19

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:17

Panacris 1

06.11.2014, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura sarbeasca, Tunischi