Budinca cu paste si spanac

de dakris in Penne, 16 Mar 2012 | 4790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g spanac congelat
  • 200 g penne
  • 3 oua
  • 30 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 cepe
  • 3 linguri pasta de tomate
  • cateva fire marar
  • sare, piper, busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu paste si spanac:

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg.

Ouale se bat si se amesteca cu laptele si mararul tocat.

Ceapa tocata julienne se pune intr-o tigaie cu ulei si 1 ceasca de apa si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba pana scade apa si ceapa s-a inmuiat moment in care se adauga pasta de tomate care se lasa sa se "prajeasca" in uleiul ramas 5 min. Se adauga si spanacul dezghetat si putina apa incalzita si se mai lasa pe foc inca 5 min. apoi se pune la racit.

Se varsa compozitia (poate sa fie si calduta) peste paste, se amesteca si se toarna totul intr-un cas termorezistent/tava teflonata unsa cu unt/ulei. Deasupra se varsa compozitia cu oua si se coace in cuptorul preincalzit cca 30 min, la foc mediu.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu paste si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Budinca cu paste si spanac-0
Budinca cu paste si spanac-1

COMENTARII (21)

helwa

helwa 1

03.04.2012, 11:35

Ce bine arata , fain fain!

dakris

dakris 1

04.04.2012, 12:25

Multumesc, Helwa! Fiului meu ii place foarte mult aceasta budinca...

dobrezaira

dobrezaira 1

17.08.2012, 10:55

Bravo, e minunata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!