Budinca cu spaghete,branza dulce si stafide

de Bucataras Medi in Paste, 12 Oct 2014 | 2878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghete Hutton
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 300 g smantana
  • 5 oua
  • 10 linguri rase cu zahar brun
  • 3 linguri zahar tos alb
  • 150 ml lapte
  • esenta de rom
  • 150 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • unt pentru uns tava
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu spaghete,branza dulce si stafide:

Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie.

Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam spaghetele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o strecuratoare.


Separam albusurile de galbenusuri.


Intr-un vas punem pe rand branza de vaci,smantana,galbenusurile,zaharul brun,laptele,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele impreuna cu esenta de rom in care au stat.

Amestecam pentru o buna omogenizare dupa care adaugam spaghetele.

Amestecam bine astfel incat spaghetele sa se incorporeze in compozitia de mai sus.

Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el.

Mixam albusurile cu zaharul tos circa 7-8 min dupa care turnam deasupra budincii.

Dam la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade.



Scoatem budinca din cuptor si o putem servi atat calda cat si rece,simpla sau acompaniata de dulceata,fructe, sirop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu spaghete,branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Bucataras Medi 1

13.10.2014, 19:17

Mokuska,multumesc!

Bucataras Medi 1

13.10.2014, 19:18

multumesc,Andreea!

Rocsi 1

13.10.2014, 20:54

Ce buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza la cuptor