Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare

de iry-gabriela in Paste, 14 Iul 2017 | 6444 vizualizari

 

Am avut ocazia sa ajung la Baia Mare, unde am dat peste o doamnă tare drăguță si care mi-a recomandat acesti tăieței de casă, buni pentru ciorbe, dar si pentru aceasta budincă pe care facut-o la îndrumarea ei. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g tăieței de casa (ca in poză)
  • 300 g de brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 150 ml lapte
  • o mâna de stafide
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • un plic zahăr vanilat
  • unt sau margarină de uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare:

Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci al dente, cum se spune. Ii strecuram si apoi ii clatim un pic în apă rece pentru a nu se lipi unul de altul.
Separat, într-un castron, amestecăm brânză cu ouăle și zahărul, după care adaugam laptele, stafidele, esența si zahărul pudră.
Prin amestecarea tuturor va rezulta o compozitie destul de moale.
In această compoziție vom adăuga taieteii, se amesteca până se încorporează toate, dupa care se va turna într-o tava pe care am uns-o cu margarina (eu am folosit un vas termorezistent).
Se dă la cuptor pentru 50 de minute.
Se taie rece si tot atunci, se poate pudra cu zahăr pudră vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu taietei de casa a la Baia Mare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sacchettini al radicchio