Budincă de brânză

de diaconta in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 3187 vizualizari

 

O budincă care s-a potrivit perfect pentru o zi de Duminică când nu am vrut ceva sofisticat ori prea dulce.Adică acel dulce „cuminte” care te îmbie la leneveală,mai ales că nu ia prea mult timp nici pregătirea ei

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 500 g brânza dulce de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 170 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • Vanilie
  • Coajă de lamâie
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză:

Am separat albusurile de galbenusuri.


Untul l-am mixat spuma cu 120 g zahar,am adaugat apoi pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare.


Brânza sfarâmata aromata cu vanilia si coaja de lamâie am adaugat-o în crema de unt.


Apoi am pus în compozitie grişul si amidonul amestecat cu praful de copt.


Albuşurile le-am batut spuma tare cu cele 50 de grame de zahar ramase,apoi le-am încorporatcu o paleta în crema de brânza.


Am pus o parte din compozitie într-o tava de yena de 25x 20 cm.


Am presarat deasupra visinele scurse si apoi cealalta parte de compozitie.


Am pus la cuptor pentru 30 de minute.


Dupa ce s-a racit,am facut o glazura din zahar pudra si zeama de lamâie pe care am pus-o deasupra.Gustul acrisor s-a potrivit foarte bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

29.03.2013, 17:06

ce bun

DIANA B 1

07.04.2013, 10:58

Pai daca-i branza , musai e buna

diaconta 1

07.04.2013, 17:06

Diana,musai musa sa fie buna.In ultima vreme foarte multe preparate le-am facut cu branza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fiadone