Budincă de brânză

de diaconta in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 3052 vizualizari

 

O budincă care s-a potrivit perfect pentru o zi de Duminică când nu am vrut ceva sofisticat ori prea dulce.Adică acel dulce „cuminte” care te îmbie la leneveală,mai ales că nu ia prea mult timp nici pregătirea ei

 

INGREDIENTE

  • Pentru budinca:
  • 500 g brânza dulce de vaci
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 6 linguri griş
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 170 g zahar
  • ½ plic praf de copt
  • Vanilie
  • Coajă de lamâie
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazura:
  • Zahar pudra
  • Zeama de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de brânză:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Untul l-am mixat spuma cu 120 g zahar,am adaugat apoi pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare.

Brânza sfarâmata aromata cu vanilia si coaja de lamâie am adaugat-o în crema de unt.

Apoi am pus în compozitie grişul si amidonul amestecat cu praful de copt.

Albuşurile le-am batut spuma tare cu cele 50 de grame de zahar ramase,apoi le-am încorporatcu o paleta în crema de brânza.

Am pus o parte din compozitie într-o tava de yena de 25x 20 cm.

Am presarat deasupra visinele scurse si apoi cealalta parte de compozitie.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit,am facut o glazura din zahar pudra si zeama de lamâie pe care am pus-o deasupra.Gustul acrisor s-a potrivit foarte bine.

 

RETETA IN IMAGINI

Budincă de brânză-0
Budincă de brânză-1
Budincă de brânză-2
Budincă de brânză-3
Budincă de brânză-4
Budincă de brânză-5
Budincă de brânză-6
Budincă de brânză-7
Budincă de brânză-8
Budincă de brânză-9

COMENTARII (31)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.03.2013, 17:06

ce bun

DIANA B

DIANA B 1

07.04.2013, 10:58

Pai daca-i branza , musai e buna

diaconta

diaconta 1

07.04.2013, 17:06

Diana,musai musa sa fie buna.In ultima vreme foarte multe preparate le-am facut cu branza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!